Δρ. Καρατράντου Κωνσταντίνα

Η Κωνσταντίνα Καρατράντου είναι μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Σπούδασε στο ΤΕΦΑΑ-ΠΘ απ’ όπου έλαβε το πτυχίο της (2008), το μεταπτυχιακό (2010) και το διδακτορικό της δίπλωμα (2014). Από το 2010 έως σήμερα διδάσκει μαθήματα (με το ΠΔ 407/80) σχετικά με το σχεδιασμό, την εφαρμογή και την αξιολόγηση προγραμμάτων άσκησης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ενώ από το 2015 έως σήμερα διδάσκει μεταπτυχιακά μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή 5 κεφαλαίων σε βιβλία - βιβλίων, έχει παρουσιάσει περισσότερες από 40 μελέτες σε διεθνή συνέδρια και έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 25 μελέτες σε ξενόγλωσσα και ελληνικά περιοδικά σχετικές με τη φυσική κατάσταση, την αξιολόγηση και την υγεία με περισσότερες από 240 αναφορές σχετικά με το έργο της στη διεθνή βιβλιογραφία. Επίσης, καθοδηγεί επιστημονικά ένα ερευνητικό πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από τον ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. (ύψος χρηματοδότησης 180.000 €) και έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 10 ερευνητικά-εκπαιδευτικά προγράμματα ως επιστημονικός συνεργάτης. Επιπρόσθετα, είναι κριτής σε έγκριτα διεθνή και ελληνικά περιοδικά. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στο σχεδιασμό και την εφαρμογή προγραμμάτων άσκησης για την προαγωγή της υγείας, στην αξιολόγηση της φυσικής κατάστασης στο μαζικό και αγωνιστικό αθλητισμό και στην εφαρμογή προγραμμάτων ευεξίας στο χώρο εργασίας. Τέλος, είναι έμπειρη προπονήτρια φυσικής κατάστασης και έχει συμμετάσχει στο σχεδιασμό και την εφαρμογή διαφόρων προγραμμάτων άσκησης με στόχο την προαγωγή της υγείας νεαρών, ενήλικων και ηλικιωμένων ατόμων.

email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Τηλ:+(30)24310-47005

Δρ. Γεροδήμος Βασίλειος

Ο Βασίλης Γεροδήμος είναι Καθηγητής Προπονητικής του τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Σπούδασε στο ΤΕΦΑΑ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από όπου έλαβε το πτυχίο του (1994) και το διδακτορικό του δίπλωμα (PhD, 2002). Από το 1999 έως το 2003 δίδαξε μαθήματα (ΠΔ 407/80) σχετικά με την προπονητική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, ενώ από το 2003 έως σήμερα διδάσκει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα σχετικά με το σχεδιασμό, την εφαρμογή και την αξιολόγηση προγραμμάτων άσκησης και προπόνησης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Έχει γράψει επτά (7) βιβλία-κεφάλαια βιβλίων, έχει παρουσιάσει περισσότερες από 100 μελέτες σε διεθνή συνέδρια και έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 70 μελέτες σε ξενόγλωσσα και ελληνικά περιοδικά σχετικές με τη φυσική κατάσταση, τις αθλοπαιδιές, την αξιολόγηση και την υγεία με περισσότερες από 1.000 ετεροαναφορές σχετικά με το έργο του στη διεθνή βιβλιογραφία. Επίσης, έχει καθοδηγήσει επιστημονικά 6 ερευνητικά προγράμματα (ύψος χρηματοδοτήσεων >600.000€) και έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 16 ως επιστημονικός συνεργάτης. Είναι κριτής σε έγκριτα διεθνή και ελληνικά περιοδικά. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στο σχεδιασμό και την εφαρμογή προγραμμάτων άσκησης για την προαγωγή της υγείας, στην αξιολόγηση της φυσικής κατάστασης στο μαζικό και αγωνιστικό αθλητισμό, στις επιδράσεις της άσκησης με δόνηση στον ανθρώπινο οργανισμό και στην ισοκινητική και ισομετρική αξιολόγηση. Τέλος, είναι έμπειρος προπονητής φυσικής κατάστασης και έχει εργαστεί σε πολλές ομάδες καλαθοσφαίρισης υψηλού επιπέδου (Α1 κατηγορία) στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Τηλ: +(30)24310-47005

Δρ. Θεοδωράκης Ιωάννης

Ο Γιάννης Θεοδωράκης είναι Καθηγητής Αθλητικής Ψυχολογίας και Αντιπρύτανης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Διετέλεσε μεταξύ των άλλων μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης (2013-2016), αντιπρύτανης (2008-2012), μέλος του Managing Council της European Society of Sport Psychology (1999-2003), πρόεδρος του τμήματός του (2000-2004 & 2006-8), πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Αθλητικής Ψυχολογίας, μέλος του Editorial Board των περιοδικών Psychology of Sport and Exercise και Journal of Sports Sciences, πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Φυσικής Αγωγής και εκδότης του περιοδικού ανοιχτής πρόσβασης «Αναζητήσεις στη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φυσικής  Αγωγής και Αθλητισμού ΑΠΘ (1982) και διδάκτορας του τμήματος Φυσικής  Αγωγής και Αθλητισμού ΑΠΘ (1992). Έχει δημοσιεύσει 25 βιβλία και κεφάλαια σε βιβλία σχετικά με τη φυσική αγωγή, τα σπορ και την ψυχολογία της άσκησης και του αθλητισμού, και περισσότερα από 180 άρθρα στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. Έχει γράψει μαζί με τους συνεργάτες του αρκετά βιβλία σχετικά με τη φυσική αγωγή και την αθλητική ψυχολογία (Άσκηση, Ψυχική Υγεία και Ποιότητα Ζωής, Ψυχολογική Υπεροχή στον Αθλητισμό, Για μια καλύτερη Φυσική Αγωγή, Οργάνωση προγραμμάτων Αγωγής Υγείας, Φυσική Αγωγή για το Γυμνάσιο, Πρόγραμμα Καλλιπάτειρα, Ψυχολογική Υποστήριξη στο στίβο, Η Ψυχολογία στα Γυμναστήρια, κλπ.). Ειδικότερα ασχολείται με θέματα ψυχολογίας της άσκησης και υγείας, της ψυχολογίας της απόδοσης στα σπορ μέσω των στόχων και της αυτό-ομιλίας, των σχέσεων στάσεων και συμπεριφοράς, της ψυχολογίας των αθλητικών τραυματισμών, προγραμμάτων αγωγής υγείας και διακοπής καπνίσματος και προγραμμάτων ψυχολογικής υποστήριξης αθλητών.

email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Τηλ: +(30)24310-47001

Βασιλοπούλου Θεοδώρα-Ευαγγελία, MSc.

Η Θεοδώρα-Ευαγγελία Βασιλοπούλου είναι Φυσικοθεραπεύτρια. Σπούδασε στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, από όπου έλαβε το πτυχίο της το 2003, και στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, από όπου έλαβε το πτυχίο της (2009) και το μεταπτυχιακό της  δίπλωμα (Άσκηση και Υγεία, 2010). Από το 2014 έως σήμερα είναι Υποψήφια διδάκτορας στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Από το 2011 έως το 2012 δίδαξε το μάθημα της Εργομετρίας στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Τ.Ε.Ι. Λάρισας (Παράρτημα Καρδίτσας), ενώ από το 2012 έως το 2013 εργάστηκε ως εκπαιδευτικός ειδικών μαθημάτων σχετικών με την αναψυχή κλειστών χώρων στο Τ.Ε.Ι. Λάρισας. Έχει δημοσιεύσει κάποιες (6) μελέτες σχετικές με τη φυσική κατάσταση και την υγεία σε ξενόγλωσσα και ελληνικά περιοδικά, και έχει πραγματοποιήσει 10 ανακοινώσεις σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια, ενώ έχει 84 ετεροαναφορές σχετικά με το έργο της στη διεθνή βιβλιογραφία. Επίσης, έχει συμμετάσχει ως εξωτερική συνεργάτης σε τέσσερα ερευνητικά - εκπαιδευτικά προγράμματα. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στο σχεδιασμό και την εφαρμογή προγραμμάτων άσκησης για την προαγωγή της υγείας, στην αξιολόγηση της φυσικής κατάστασης στο μαζικό πληθυσμό και στις επιδράσεις της άσκησης με δόνηση στον ανθρώπινο οργανισμό. Τέλος, είναι έμπειρη φυσικοθεραπεύτρια εξειδικευμένη σε παγκοσμίως αναγνωρισμένες τεχνικές και έχει εργαστεί σε κέντρα αποκατάστασης στην περιφέρεια Θεσσαλίας, στο ιδιωτικό της εργαστήριο φυσικοθεραπείας και στο Ιατρείο Χρόνιου Πόνου του Νομού Μαγνησίας

email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Τηλ: +(30)24310-47030

Μεσιακάρης Απόστολος - Φίλιππος, MSc. 

Ο κ. Μεσιακάρης είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (από το 2019 έως σήμερα). Σπούδασε στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας απ’ όπου έλαβε το πτυχίο του (2013) και το μεταπτυχιακό του δίπλωμα (2019). Ο κ. Μεσιακάρης έχει παρουσιάσει σε διεθνή συνέδρια και έχει δημοσιεύσει σε περιοδικά περισσότερες από 10 μελέτες σχετικές με τη φυσική κατάσταση, την αξιολόγηση και την υγεία. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε 2 ερευνητικά - εκπαιδευτικά προγράμματα ως επιστημονικός συνεργάτης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στο σχεδιασμό και την εφαρμογή προγραμμάτων άσκησης για την προαγωγή της υγείας και τη βελτίωση της απόδοσης. Τέλος, είναι έμπειρος προπονητής υπαίθριων δραστηριοτήτων και επιπρόσθετα, έχει συμμετάσχει στο σχεδιασμό και την εφαρμογή διαφόρων προγραμμάτων άσκησης με στόχο την προαγωγή της υγείας και τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης σε νεαρά, ενήλικα και ηλικιωμένα άτομα.

email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Τηλ: +(30)24310-47030

Μανούρας Νικόλαος, MSc.

Ο κ. Μανούρας είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (από το 2017 έως σήμερα). Σπούδασε στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας απ’ όπου έλαβε το πτυχίο του (2012) και το μεταπτυχιακό του δίπλωμα (2016) από το Διατμηματικό Πρόγραμμα Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Από το 2016 έως σήμερα διδάσκει το μάθημα «Διδασκαλία του ποδοσφαίρου» στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ο κ. Μανούρας έχει παρουσιάσει περισσότερες από 10 μελέτες σε διεθνή συνέδρια και έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 6 μελέτες σε ξενόγλωσσα και ελληνικά περιοδικά σχετικές με τη φυσική κατάσταση και την αξιολόγηση. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε 2 ερευνητικά - εκπαιδευτικά προγράμματα ως επιστημονικός συνεργάτης. Επιπρόσθετα, είναι κριτής σε έγκριτα ελληνικά περιοδικά. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στο σχεδιασμό και την εφαρμογή προγραμμάτων άσκησης για την προαγωγή της υγείας και τη βελτίωση της απόδοσης. Τέλος, είναι έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου σε ομάδες τόσο αναπτυξιακών ηλικιών όσο και ενηλίκων και επιπρόσθετα, έχει συμμετάσχει στο σχεδιασμό και την εφαρμογή διαφόρων προγραμμάτων άσκησης με στόχο την προαγωγή της υγείας νεαρών, ενήλικων και ηλικιωμένων ατόμων.

email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Τηλ: +(30)24310-47030

Μελισσοπούλου Αναστασία

Η Αναστασία Μελισσοπούλου είναι Διατροφολόγος-Διαιτολόγος. Έλαβε το πτυχίο της από το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ίδρυμα (ΑΤΕΙ) Θεσσαλονίκης (2004). Από το 2005 δραστηριοποιείται επαγγελματικά και εξειδικεύεται στο σχεδιασμό διαιτολογίων και στη διατροφική καθοδήγηση σε αθλητές καθώς και σε άτομα με χρόνιες παθήσεις όπως παχυσαρκία, υπέρταση κ.α. Έχει πραγματοποιήσει, στο πλαίσιο συνεργασιών με το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αρκετές επιστημονικές εργασίες και έχει παρακολουθήσει διεθνή συνέδρια σχετικά με τη διατροφή, την παχυσαρκία και την υγεία. Πιο αναλυτικά, η κα. Μελισσοπούλου έχει παρουσιάσει περισσότερες από 10 μελέτες σε διεθνή συνέδρια, έχει δημοσιεύσει 3 μελέτες σε ξενόγλωσσα και ελληνικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει στη συγγραφή 1 κεφαλαίου σε βιβλίο σχετικά με τη διατροφή, τη φυσική δραστηριότητα, την παχυσαρκία και την υγεία με περισσότερες από 180 αναφορές σχετικά με το έργο της στη διεθνή βιβλιογραφία. Επιπλέον, έχει συμμετάσχει σε 4 ερευνητικά - εκπαιδευτικά προγράμματα. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στη διατροφή, την παχυσαρκία και την υγεία. Τέλος, πραγματοποιεί διαλέξεις σχετικά με τη διατροφή και την υιοθέτηση υγιεινών συμπεριφορών σε σχολεία, αθλητικά σωματεία, πολιτιστικούς συλλόγους κ.α.

email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Τηλ: +(30)24310-47005

Δρ. Γρίβας Γεράσιμος

Ο Γεράσιμος Γρίβας από το 2019 έως σήμερα είναι Εργοφυσιολόγος της Μονάδας Αθλητικής Αριστείας (Sports Excellence). Σπούδασε στο ΤΕΦΑΑ-ΠΘ απ’ όπου έλαβε το πτυχίο του (2007), το μεταπτυχιακό του δίπλωμα (2010) από το Διατμηματικό Πρόγραμμα Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και το διδακτορικό του δίπλωμα (2018). Από το 2012 έως το 2013 δίδαξε μαθήματα σχετικά με τη «Βιολογία της άσκησης» στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και από το 2018 έως το 2019 δίδαξε μαθήματα σχετικά με τη «Φυσική κατάσταση» στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Έχει παρουσιάσει περισσότερες από 35 μελέτες σε διεθνή συνέδρια και έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 20 μελέτες σε ξενόγλωσσα και ελληνικά περιοδικά σχετικές με τη φυσική κατάσταση, την αξιολόγηση, την υγεία, το λιπιδαιμικό προφίλ και τη φυσική κατάσταση με περισσότερες από 180 αναφορές σχετικά με το έργο του στη διεθνή βιβλιογραφία. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε τρία ερευνητικά-εκπαιδευτικά προγράμματα ως επιστημονικός συνεργάτης. Επιπρόσθετα, είναι κριτής σε έγκριτα διεθνή και ελληνικά περιοδικά. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στο σχεδιασμό και την εφαρμογή προγραμμάτων άσκησης για την προαγωγή της υγείας, στην αξιολόγηση της φυσικής κατάστασης στο μαζικό και αγωνιστικό αθλητισμό, στην επίδραση της άσκησης στο λιπιδαιμικό προφίλ και στο οξειδωτικό στρες. Τέλος, είναι έμπειρος προπονητής φυσικής κατάστασης και έχει συμμετάσχει στο σχεδιασμό και την εφαρμογή διαφόρων προγραμμάτων άσκησης με στόχο την προαγωγή της υγείας νεαρών, ενήλικων και ηλικιωμένων ατόμων.

email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Τηλ:+(30)24310-47005